#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poradna

Domů dash Poradna dash Dotaz

Poradna

Dotaz

20. 5. 2024
Dobrý den, mám 2 děti z předchozího vztahu, bez problémů s početím. Nyní po 10 letech od posledního porodu se snažíme se současným partnerem o další. Je mi 39let, AMH mám 2,5. Jsme po 2 cyklech léčby pomocí účinné látky letrozol pro IUI, bohužel bez reakce. Nyní nás čeká už IVF, jen po důkladnějším UZ mi byla nalezen pouze jeden vaječník, je to vůbec možné? Vždy jsem měla oba. Bude stimulace vůbec úspěšná?
Pregnant

Odpověď lékaře:

Dobrý den, pokud jste nepodstoupila žádnou operaci, pak tam jistě vaječník někde je. Možná byl překryt střevními kličkami nebo je uložen atypicky. Zda bude stimulace úspěšná je na začátku těžké říci. S Vaším AMH 2.5 ng/ml bych ale očekávala dobrou ovariální odpověď a dobrý zisk vajíček. Hlavním ukazatelem úspěšnosti léčby neplodnosti je ale stále věk ženy. A ve Vašem věku musíme počítat s tím, že ne všechna vajíčka budou kvalitní. Držím palce!

Centra pomoci

Hledáte pomoc? Navštivte některé ze specializovaných center v ČR!

Mapa center pomoci
Centra pomoci
testemonial

Slovníček pojmů

Problematika léčby neplodnosti a asistované reprodukce je bohatá na odbornou terminologii. V následujícím slovníčku naleznete základní pojmy, se kterými se můžete při zjišťování možností její léčby setkat.

Nakouknout do slovníku